Dezumidificator Star-Light DHO-1219W | Review si Sfaturi utile

0
(0)

Star-Light DHO-1219W este un dezumidificator casnic ce reuseste sa elimina umezeala excesiva din locuinta asigurand un mediu mai curat si mai sanatos. Modelul in discuti eface parte din portofoliul brand-ului Star-Light lansat la sfarsitul anului 2014 si lansand pe piata o serie de produse electrocasnice la preturi avantajoase. In prezent, portofoliul este mai diversificat, iar produsele vin la pachet cu un raport calitate-pret convenabil.

Dezumidificatorul Star-Light DHO-1219W face parte din gama 2019 a producatorului Star-Light putand concura cu multe firme consacrate. Este un model portabil, pe care il puteti muta cu usurinta dintr-o camera ina lta graite rolelor de transport din dotare. Poate fi folosit in orice fel de incaperi de la bai, dormitoare, pivnite pana la spalatorii, bucatarii si alte locuri cu umiditate ridicata.

In zona superioara, se afla panoul digital cu display LCD ce permite pornirea sau oprirea aparautlui, activarea functiei timer, reglarea vitezei de ventilare, reglarea nivelului de eumiditate dorit, dar si a moduluui de functionare. De asemenea, beneficiaza si de functia de uscare a rufelor, foarte utila pentru cei care nu dispun de spatiu special pentru uscarea acestora. Afisajul LED indica umiditatea relativa din aer, umiditatea relativa pe care doriti sa o obtineti, dar si regimul de functionare, respectiv daca temporizatorul este activat. In plus, preiznta si o dioda luminescenta ce indica nivelul ridicat de condens din rezervor. Functia timer permite presetarea activitatii aparatului pentru maxim 24 de ore. Functia Child Lock blocheaza panoul de control pentru ca cei mici sa nu poata deregla aparatul.

Aparatul functioneaza pe urmatorul principiu: aerul din incapere este absorbit cu ajtuorul ventilatorului din interior si trecut peste un radiator cu aripiare ce prezinta o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorului care la randul sau va rac aerul care circula in interiorul radiatorului, rezultand astfel fenomenul de condens. Umiditatea este colectata in rezervorul de condens. Aerul eliberat ulterior are cu 1-2 grade Celsius mai mult.

Atunci cand folosim aparatul in incaperi cu temperaturi mai mici de 23 de grade Celsius, este important de stiut faptul ca aparatul dispune si de functia de dezghetare automata, care se activeaza doar atunci cand condensatorul se acopera cu un strat de gheata in timpul procesului de dezumidificare. Atunci, aparatul nu va trebui deconectat de la reteaua de energie electrica.

Rezervorul de condens este dotat cu un plutitor cu semnalizare unde o dioda luminescenta semnalizeaza momentul in care acesta s-a umplut cu apa si trebuie golit. Poate fi folosit si nesupravegheat, continuu, existand posibilitatea de a conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru a elimina condensul direct la canalizare. In plus, regulat va trebui sa extrageti cuva si sa o dezinfectati cu apa fierbinte pentru impiedicarea dezvoltarii bacteriilor.

Star-Light DHO-1219W prezinta o capacitate maxima de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24 h este de 12 litri pe zi fara higrostat putand normaliza nivelul de umiditate pentru o incapere cu suprafata de pana la 20 mp. Capacitatea de dezumidificare la 27 de grade Celsius si 80%/24 h cu higrostat este de 9.5 litri pe zi. Debitul de aer venetilat de aparat cu doua viteze este de maxim 110 mc/h, astfel ca aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 20 mp cu o inaltime standard de 2.5 metri trece de aproximativ 11 ori. Se recomanda folosirea dezumidificatorului in incaperi cu temperatura curpinsa intre 5-35 de grade Celsius cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 30-80% u.r.

Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A, avand un consum maxim de 185 W/h. Aparatul dispune de higrostat reglabil ce permite controlul permanent al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setate conduce la pornirea aparatului in mod automat. Indata ce umiditatea dorita a fost atinsa, aparatul se va deconecta automat.

Instalatia de filtarre include un pre-filtru de scame si un filtru de praf, asigurand o calitate imbunatatita a aerului. Este ideal pentru persoane care se confrunta cu alergii respiratorii.

Agentul refrigerant utilizat in instalatia de dezumidificare este R290 si face parte din grupa glimerilor lucrand la presiuni si temperaturi mai ridicate, fara sa fie nevoie de un compresor de capacitate mare. Dupa ce ati achizitionat aparatul, in cel mult 24 de ore porniti aparatul pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In caz contrar, compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific in compresor. In cazul in care compresorul se deterioreaza din acest motiv, firma producatoare nu ofera garantie.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 22 cm lungime, 25.6 cm latime si 47 cm inaltime, avand o greutate de 11 kg.

Descopera oferta actuala!

Prin urmare, dezumidificatorul Star-Light DHO-1219W este un model eficient ce reuseste sa extraga foarte bine umezeala din aer asigurand un mediu mai sanatos. Cumparatorii sunt multumiti de aparat si sustin ca isi face treaba excelent, fiind un real ajutor si cand vine vorba despre uscarea hainelor in sezonul rece. De asemenea, este silentios, usor de transportat si de setat, motiv pentru care il recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret drept unul foarte bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un comentariu