Dezumidificator AlecoAir D30 GRANDE Review si Pareri pertinente

Umiditatea crescuta din aer poate crea probleme asupra sanatatii si isi poate pune amprenta si asupra locuintei. Vestea buna este ca poate fi controlata cu dispozitive moderne precum este dezumidificatorul AlecoAir D30 GRANDE. Acesta a fost special proiectat pentru a indeparta cu usurinta umiditatea din diferite incaperi precum dormitoare, camere de zi, dressing-uri, dar si bai, bucatarii, pivnite si asa mai departe. Totodata, beneficiind si de roti si maner, il puteti transporta foarte usor dintr-un loc in altul.

Panoul de control

In zona superioara, regasim panoul digital ce dispune de semnalizari cu diode luminiscente ce permit utilizatorului sa porneasca/opreasca aparatul. Panoul de control include sase taste cu touch si afisaj digital. Astfel, puteti activa functiile aparatului, puteti regla puterea aparatului si controla nivelul de umiditate. Pe display veti putea verifica si umiditatea relativa din incapere, respectiv umiditatea pe care doriti sa o atinga. Mai mult decat atat, include si un indicator ce va arata nivelul de condens din rezervor.

Functiile dezumidificatorului AlecoAir D30 GRANDE

Dezumidificatorul AlecoAir D30 GRANDE include o gama variata de functii ce fac ca aparatul sa fie eficient in orice situatie. In primul rand, permite alegerea modului de functionare si anume: automat sau manual. Modul manual presupune pornirea si oprirea manuala a aparatului. Modul automat va permite sa selectati nivelul de umiditate pe care doriti sa il atinga si are la baza senzori. Acestia vor detecta nivelul umiditatii din aer, iar in momentul in care este atinsa valoarea dorita, aparatul se va deconecta automat.

Functia timer permite presetarea activitatii aparatului pentru a functiona un anumit interval de timp. Functia sleep va asigura un somn linistit in timp ce dispozitivul functioneaza. Acesta va intra in regim silentios de functionare, iar luminile de la nivelul display-ului se vor estompa.

Functia auto restart permite reluarea activitatii aparatului dupa o pana de curent, in conformitate cu ultimele setari realizate.

Functia Child Lock presupune dezactivarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu poata deregla dispozitivul.

O functie cu totul inovativa care va fi apreciata de pasionatii de tehnologie este cea Wi-fi. Descarcand aplicatia mobila, veti putea verifica si controla aparatul direct de pe telefonul mobil. Aplicatia se numeste Aleco Air si este disponibila gratuit atat pe Google Play, cat si pe App Store.

In plus, aceasta include si asistent vocal Alexa, ce va va indruma si va va oferi indicatiile necesare.

Mai mult decat atat, veti putea folosi si funcita Smart Diagnosis. Astfel, veti putea identifica orice problema aparuta, inca din stare incipienta pentru a putea actiona din timp.

O alta functie extrem de apreciata este cea de uscare a rufelor. Cu ajutorul acesteia, veti putea usca mult mai usor si mai rapid hianele chiar si in sezonul rece, fara sa creeze probleme cu umezeala in casa.

Functia de dezghetare automata este ideala pentru situatiile in cae folositi aparatul in camere cu temperatura mai scazuta. Astfel, eventuala gheata care se acumuleaza pe aripioarele radiatorului va fi topita, iar condensul va fi colectat iin rezervor.

Descopera oferta actuala!

Cum functioneaza dezumidificatorul AlecoAir D30 GRANDE?

Modul de functionare al aparatului este simplu. Acesta capteaza aerul umed din incapere cu ajutorul ventilatorului integrat in spate si este trecut peste un radiator cu temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care, la randul sau, raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului producandu-se astfel fenomentul de condens. Umiditatea continuta de aer condenseaza pe elementele foarte reci si este adunata in rezevorul de condens.

In continuare, aerul uscat va fi eliberat de aparat cu 1-2 grade Celsius mai mare decat a fost absobit, fiindca utilizeaza caldura cedata de compresor.

Recipientul de condens cu care acest model este prevazut prezinta o capacitate de 4 litri. Beneficiind de un plutitor cu indicator, in momentul in care rezervorul se umple cu apa, aparatul isi va intrerupe activitatea. In acest fel, veti preveni eventualele incidente neplacute.

Pe de alta parte, exista si posibiltiatea conectarii unui furtun extern de 1/2 toli pentru a elimina condensul direct in canalizare. In acest fel, aparatul va putea fi folosit continuu, fara sa fie supravegheat.

Pentru o buna intretinere a cuvei, va trebui sa o extrageti si sa o dezinfectati periodic cu apa fierbinte.

AlecoAir D30 GRANDE prezinta o capcaitate maxima de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24h de 30 de litri pe zi, fara higrostat putand normaliza suprafata unei incaperi de maxim 90 mp. Debitul de aer ventilat atinge 230 mc/h.

Se recomanda folosirea aparatului in incaperi cu temperatura curpinsa intre 5-32 de grade Celsius cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 20-95% u.r.

Sistem de filtrare

Sistemul de filtrare include un pre-filtru lavabil pentru purificarea aerului indepartand particulele mari de praf, polen ori parul de la animale. Insa, optional, puteti opta si pentru un filtru HEPA cu grosimea de 12 mm de la Aleco Air care va reusi sa retina pana la 95% dintre microparticulele de praf din aer cu dimensiuni de pana la 0.3 microni.

Filtrul de aer se afla in partea din spate a aparatului si poate fi accesata usor prin scoaterea panoului de control. Pentru o buna functionare, se recomanda spalarea periodica a pre-filtrului si inlocuirea filtrului HEPA la un interval de 6-12 luni, ori in momentul in care acesta capata culoarea gri.

Verifica si alta oferta!

Recomandari si Pareri

AlecoAir D30 GRANDE utilizeaza agent frigorific R290 si face parte din grupa glimerilor motiv pentru care lucreaza la presiuni si temperaturi inalte, fara sa fie nevoie de un compresor cu capacitate mare. Dupa ce ati primit aparatul, va trebui sa il porniti in maxim 24 de ore. Astfel, agentul frigorific sa se poata acumula de pe circuit in compresor. Daca nu faceti acest lucru, compresorul s-ar putea deteriora, iar producatorii nu ofera garantie in aceasta situatie.

Asadar, AlecoAir D30 GRANDE este un model de dezumidificator casnic foarte apreciat in randul cumparatorilor care au avut multe cuvinte de lauda la adresa sa. Acestia sustin ca  aparatul in discutie functioneaza excelent. Elimina rapid umezeala din camera si este usor de reglat. De asemenea, poate fi controlat foarte usor de pe telefon, iar faptul ca dispune de un rezervor mare este un real avantaj. Dupa parerea lor, au facut o alegere excelenta al carei raport calitate/pret este unul foarte bun.

Lasă un comentariu