Dezumidificator si purificator AlecoAir D14 PURIFY | Review si Sfaturi utile

AlecoAir D14 PURIFY este un dispozitiv 2 in 1 care indeplineste cu succes atat rolul de dezumidificator casnic, cat si de purificator. Reuseste sa elimine eficient umezeala excesiva din locuinta, timp in care purifica aerul, indepartand particulele nocive din aer care v-ar putea pune sanatatea in pericol.

Dezumidificatorul AlecoAir D14 PURIFY este un model prevazut cu o carcasa din plastic, a carei constructie a fost special gandita pentru a putea fi amplasat in orice loc fara a ocupa mult spatiu de depozitare. In zona superioara se afla panoul de control prevazut cu butoane touch prin intermediul caruia puteti monitoriza nivelul de umiditate si poluare din locuinta, puteti seta nivelul de umiditate la care doriti sa ajungeti, respectiv puteti activa functiile auxiliare. Acest dispozitiv poate fi folosit intr-o multime de situatii putand fi amplasat in dormitoare, camere tehnice, living-uri, bai, birouri, centre spa si asa mai departe. Mai mult decat atat, datorita rolelor de transport din dotare, il puteti muta foarte usor dintr-un loc in altul.

AlecoAir D14 PURIFY review

Modelul in discutie poate face fata cu succes unor spatii cu suprafetele de pana la 15-20 mp. Totodata, a fost special proiectat pentru a asigura un consum energetic redus, inregistrand cel mult 155 W. Capacitatea de dezumidificare pe parcursul unei singure zile este de 12 litri, iar debitul de aer este de 100 mc pe ora.

Nivelul optim al umiditatii din locuinta este cuprins intre 40 si 60%, iar depasirea acestui interval poate veni la pachet cu anumite neplaceri atat la nivelul locuintei, cat si pentru sanatatea membrilor familiei.

O functie foarte apreciata si utila este cea de uscare a rufelor care va ajuta sa uscati simplu si rapid rufele proaspat spalate, chiar si in sezonul rece. Se recomanda utilizarea aparatului in vederea uscarii rufelor intr-o camera cat mai mica si incalzita pentru a spori eficienta dispozitivului.

Functia Wi-fi si aplicatia mobila AlecoAir va permite sa aveti un control mai facil si mai rapid asupra dispozitivului. Astfel, veti putea monitoriza activitatea sa, dar veti putea realiza si setarile dorite folosind telefonul mobil chiar si atunci cand nu sunteti prezenti fizic la domiciliu. Mai mult decat atat, acest aparat poate fi controlat si cu ajutorul comenzilor vocale folosind asistentii digitali Home, Alera sau Siri.

O alta functie deosebit de utila este cea de ionizare care consta in emiterea ionilor negativi ce adera la praful si particulele poluante aflate in suspensie in aer, acestea devenind mai grele, dar mai usor de aspirat de catre aparat. O cantitate semnificativa de ioni negativi reimprospateaza casa si ajuta la functionarea optima a creierului.

Aparatul beneficiaza de un higrostat incorporat ce masoara umiditatea din camera si permite selectarea umditatii dorite in intervalul 30-80%in pasi de 5%. Higrostatul ofera un control permanent al umiditatii din aer, iar depasirea valorii setate condue la pornirea automata a aparatului. Dupa atingerea nivelului dorit de umiditate, aparatul se deconecteaza tot automat.

Sistemul de filtrare se afla in partea din spate a aparatului si este usor de accesat. Acesta este compus dintr-un prefiltru si filtru HEPA avand capacitatea de a elimina toate particulele nocive din aer de particule fine de praf, poluare si polen pana la virusuri, bacterii si alergenii. Aparatul nu este prevazut cu filtru HEPA din fabrica, insa il veti primi cadou intr-o cutie separata. Pre-filtrul din dotare poate fi spalat periodic, insa filtrul HEPA trebuie schimbat o data la 6-12 luni sau atunci cand incepe sa isi schimbe culoarea si devine gri. In acel moment, aparatul poate elibera un miros greu in aer fiindca praful si particulele poluante sunt retrimise in camera, fluxul de aer este eliberat neuniform din cauza impuritatilor acumulate in anumite zone ale filtrului ce impiedica distribuirea uniforma, iar fluxul de aer devine tot mai redus, din cauza incarcarii cu particule a filtrului de obstureaza fluxul de aer.

AlecoAir D14 PURIFY pareri

Descopera oferta actuala!

AlecoAir D14 PURIFY beneficiaza si de functia de timer ce permite programarea opririi aparatulu intr-un interval de 1-24 de ore. Prezinta doua trepte de viteza a ventilatorului si doua moduri de lucru – uscare rufe si mod manual. Modul uscare rufe presupune functionarea continua a ventilatorului pe treapta ridicata timp de sase ore, dupa care se opreste autiomat. Modul manual implica posibilitatea setarii nivelului de umiditate dorit, astfel ca aparatul va funcitona continuu la viteza ridicata a ventilatorului pana este atins nivelul optim de umiditate.

Functia de auto-oprire se activeaza atunci cand rezervorul de apa se umple sau nu este montat corespnzator. Atunci cand rezervorul se umple, se va aprinde si un indicator luminos, respectiv se va activa un semnal sonor de avertizare. Functia de auto-pornire si Memory se refera la momentele in care poate aparea o pana de curent, iar la revenirea energie electrice, aparatul isi va relua activitatea in conformitate cu setarile realizate anterior.

Aparatul presupune urmatorul mod de operare: absoarbe aerul umed din casa cu ajutorul ventilatorului integrat care este trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperaturi reduse. Agentul frigorific cu temperatura scazuta care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul, iar la randul sau, raceste aerul care circula in exteriorul radiatorului producandu-se astfel fenomenul de condens. Aerul uscat care va fi eliberat in camera va avea o temperatura cu 2-3 grade Celsius mai mare decat in momentul in care a fost absorbit.

Dezumidificatorul AlecoAir utilizeaza agent frigorific R290 cu impact zero asupra mediului ce face parte din grupa glimerilor ptaund lucra la presiuni si temperaturi ridicate, fara sa fie necesar un compresor mare. Dupa ce ati achizitionat aparatul, in maxim 24 de ore pentru sa il porniti pentru a permite agentului frigorific sa ase acumuleze de pe circuit in compresor. In cazul in care omiteti acest aspect, riscati sa deteriorati compresorul din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific, iar in aceasta situatie, producatorii nu ofera garantie.

Verifica si alta oferta!

Dimensiunile dispozitivului sunt de 30.8 cm lungime, 47.8 cm latime si 22.9 cm inaltime, avand o greutate de 11 kg.

In concluzie, AlecoAir D14 PURIFY este un dezumidificator casnic bun, dotat cu functii moderne care se descurca eficient oriunde l-ati amplasa. Cumparatorii a caror numar putem spune ca este unul impresionant sunt foarte incantati de alegerea facuta si declara ca isi face treaba excelent asa cum de altfel se si asteptau. Elimina foarte bine umezeala din casa, nu  mai au probleme cu mucegaiul, este foarte silentios si usor de mutat dintr-o camera in alta. Cum nu au ce sa ii reproseze, il recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este foarte bun.

Lasă un comentariu