Dezumidificator AlecoAir D12Junior | Review si Pareri utile

AlecoAir D12Junior este un dispozitiv util care va poate ajuta sa scapati rapid de umiditatea excesiva din locuinta care ar putea crea probleme semnificative sanatatii voastre si a celor dragi. Este important sa mentine umiditatea sub control, la un nivel optim, iar pentru aceasta aveti nevoie de aparatura performanta potrivita spatiului vostru, dar si nevoilor pe care le aveti. Este un dezumidificator casnic portabil, pe care il puteti folosi in mai multe incaperi, datorita rolelor de transport cu care este prevazut.

In zona superioara a acestuia, beneficiaza de panou de control digital cu semnalizari cu diode luminiscente ce permit utilizatorului sa porneasca si opreasca aparatul. De asemenea, este prevazut si cu sase taste tip touch ce dispun de diode luminescente colorate indicand functia de temporizare, ventilatorul, reglarea nivelului de umiditate, dar si a numarului de ore de functionare pentru functia timer. Tasta mode permite stabilirea modului de functionare – automata sau continua. Pe display puteti verifica umiditatea relativa din incapere, umiditatea relativa la care aparatul ati dori sa ajunga, regimul de functionare si daca este activat temporizatorul.

AlecoAir D12Junior review

Descopera oferta actuala!

Functia timer permite presetarea activitatii aparatului pentru maxim 24 de ore. Functia Auto Start permite reluarea activitatii aparatului dupa o pana de curent, tinand cont de ultimele setari realizate.

O alta functie importanta si interesanta este cea de uscare a rufelor, fiind ideala in sezonul rece pentru cei ce nu au un spatiu prielnic pentru uscarea lor. Astfel, veti putea intinde hainele pe uscator, iar sub el veti amplasa dezumidificatorul. Rufele vor fi uscate in doar cateva ore.

Aparatul functioneaza in felul urmator: capteaza aerul umed cu ajutorul ventilatorului integrat in aparat si trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta o temperatura redusa. Agentul frigorific cu temperatura scazuta care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul sau raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului rezultand astfel fenomenul de condens. Apa obtinuta este colectata in rezervorul special. Aerul eliberat ulterior in locuinta va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare decat in momentul in care a fost absorbit.

Atunci cand folosim aparatul  in spatii cu temperatura mai mica de 23 de grade Celsius, este bine de stiut faptul ca beneficiaza si de functia de dezghetare automata. Astfel, consensatorul acoperit de gheata va fi decongelat, prevenind eventuale defectiuni.

AlecoAir D12Junior este prevazut cu un rezervor unde este colectat condensul ce pune la dispozitie o capacitate suficient de mare de 1.5 litri. Acesta dispune de un plutitor cu semnalizare unde o dioda luminescenta indica atunci cand rezevorul s-a umplut cu apa sau nu a fost montat corect. Poate fi folosit fara probleme si in spatii nesupravegheat, iar pentru aceasta aveti posibilitatea de a conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului direct in canalizare. In plus, rezervorul trebuie extras periodic si dezinfectat cu apa fierbinte pentru a nu oferi ocazia bacteriilor sa se dezvolte.

Modelul in discutie prezinta o capacitate maxima de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80% / 24 h fara higrostat de 14 litri pe zi putand face fata unei suprafete de pana la 18 mp.  Capacitatea de dezumidificare la 27 de grade Celsius si 80% / 24h cu higrostat in pasi de 5% este de 12 litri pe zi. Debitul de aer ventilat este de maxim 80 mc/h, astfel ca in cazul unei suprafete de 18 mp cu o inaltime standard de 2.6 m, aerul trece prin aparat de circa 40 de ori. Totodata, poate fi folosit in incaperi cu temperatura cuprinsa intre 8-32 de grade Celsius, domeniul  de functionare fiind cuprins intre 30-80% u.r. In plus, presupune un mod de functionare silentios inregistrand intre 38-43 dB.

Eficienta energetica este si ea una foarte buna, aparatul fiind incadrat in clasa A, inregistrand intre 140-175 W/h. Totodata, aparatul beneficiaza de un senzor cu higrostat reglabil ce permite controlarea permanenta a umiditatii. Depasirea valorii de umiditate conduce la pornirea automata a aparatului. Indata ce umiditatea dorita a fost atinsa, aparatul se deconecteaza automat.

In acelasi timp, AlecoAir D12Junior este prevazut cu o instalatie de filtrare completa ce include un pre-filtru lavabil pentru purificarea aerului vizand particulele mari de praf, polen si par de la animalele de companie, dar si filtrul de carbon activ ce filtreaza eficient aerul, eliminand particulele fine de praf, polen, bacterii, spori de mucegai, acarieni etc, neutralizand si mirosurile neplacute.

Agentul frigorific folosit in instalatia de dezumidificare este R290 si face parte din grupa glimerilor lucrand la presiuni si temperaturi ridicate, fara sa fie nevoie de un compresor de capacitate mare. Dupa achizitionarea aparatului, va trebui sa il porniti dupa maxim 24 de ore, pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In cazul in care omiteti acest aspect, compresorul s-ar putea deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific, iar producatorii nu vor oferi garantie.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 25.6 cm lungime, 20.3 cm latime si 41.5 cm inaltime, avand o greutate de 9 kg.

Dezumidificator AlecoAir D12Junior pareri

Verifica si alta oferta!

Asadar, AlecoAir D12Junior este o solutie eficienta pentru eliminarea umiditatii excesive din locuinta, asigurand un mediu prielnic voua si celor dragi. Cumparatorii sunt foarte multumiti de produs si declara ca de cand il folosesc, multi dintre ei, nu mai au probleme cu mucegaiul. Reusesc sa controleze foarte eficient si rapid umiditatea din locuinta, iar o parte dintre ei il folosesc inclusiv pentru uscarea rufelor. Nu doar ca acestea sunt uscate rapid, dar cu toate ca sunt intins pe uscator in casa, nu creste umiditatea in aer, tocmai datorita dispozitivului. Il recomanda cu incredere mai departe si apreciaza raportul calitate/pret drept unul excelent.

Lasă un comentariu