Dezumidificator Star-Light DHO-1625W | Review si Recomandari

0
(0)

Umiditatea crescuta in locuinta poate crea reale neplaceri, de aceea, pentru a tine situatia sub control ai nevoie de un dezumidificator casnic bun, iar o vairanta care ar putea fi utila si pentru nevoile tale este Star-Light DHO-1625W. Te invit sa urmaresti in continuare materialul pe care l-am pregatit unde iti vom prezenta cele mai utile informatii pe care trebuie sa le stii.

Dezumidificatorul Star-Light DHO-1625W este un aparat din gama 2019 al producatorului Star-Light ce poate fi folosit pentru eliminarea umezelii din spatiile inchise. Este un model portabil pe care il puteti folosi in mai multe incaperi. In partea superioara, beneficiaza de un panoul digital cu ecran LED ce permite utilizatorului sa porneasca aparatul, dar si alte butoane ce permit reglarea vitezei de ventilare, reglarea umiditatii aerului, activarea functiei timer, a functiei de noapte ce asigura un mod de functionare mai silentios aparatului. De asemenea, display-ul indica  si nivelul umiditatii relative din aer, precum si nivelul umiditatii pe care doriti sa o atinga. Mai mult decat atat, panoul digital este prevazut si cu o dioda luminescenta ce indica nivelul de condens din rezervor.

Functia timer permite programarea aparatului pentru functionarea pana la 24 de ore. Functia auto-restart permite reluarea in mod automat a activitatii acestuia dupa o pana de curent luand in considerare ultimele setari realizate. Functia child lock permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze aparatul. In plus, aparatul se va opri automat in momentul in care rezervorul de apa s-a umplut.

Star-Light DHO-1625W beneficiaza si de indicatori LED colorati care semnaleaza nivelul de umiditate din incapere. Culoarea portocalie indica un nivel de sub 50% de umiditate, culoare verde indica faptul ca umiditatea este in parametri optimi adica intre 50-70%, iar culoarea rosie presupune o valoare mare de peste 70%.

O alta functie extrem de utila este cea de uscare a rufelor, care s-a dovedit a fi de mare folos celor care  nu dispun de uscator electric, iar uscarea rufelor in sezonul rece devine o corvoada.

Aparatul functioneaza dupa urmatorul principiu: aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in aparat si trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperautri scazute. Agentul frigorific cu temperaturi scazute care circula prin serpentina radiatorului cu apripioare raceste radiatorul care la randul sau raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului producandu-se astfel fenomenul de condens, iar umiditatea continuta de aer condenseaza pe elementele foarte reci si va fi colectata in rezervorul special.  Ulterior, aerul eliberat va avea o temperatura mai mare cu 1-2 grade Celsius.

Atunci cand va trebui sa folositi aparatul in incaperi cu temperaturi mai mici, o functie deosebil de importanta este cea de dezghetare automata care previne defectarea aparatului. Astfel, gheata acumulata pe aripioarele radiatorului este topita, iar aparatul va putea functiona in siguranta. De asemenea, puteti folosi dezumidificatorul si in spatii nesupravegheate, iar in aceasta situatie, aveti posibilitatea de a conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului direct la canalizare.

Cuva unde este colectat condensul ofera o capacitate destul de generoasa de 6.5 litri. Aceasta trebuie dezinfectata periodic folosind apa fierbinte pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor care se pot inmulti foarte usor in mediul umed.

Star-Light DHO-1625W review

Star-Light DHO-1625W prezinta o capacitate de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24 h de 16 litri pe zi fara higrostat, avand capacitatea de a normaliza umdiitatea unei incaperi cu suprafata de pana la 30 de mp. Capacitatea de dezumidificare la 27 de grade Celsius si 80%/24h cu higrostat in pasi de 5% este de 12 litri pe zi. Debitul de aer ventilat poate atinge 180 mc/h, astfel ca aerul dintr-o incapere cu suprafata de 30 mp si inaltimea standard de 2.5 metri va trece prin aparat in decursul unei zile de 10 ori. Se recomanda folosirea dezumdificatorului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius, cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 30-80% u.r.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este incadrat in clasa A, avand un consum de cel multl 260 W/h. Beneficiind de senzor cu higrostat reglabil, acesta va putea monitoriza in permanenta nivelul umiditatii din aer. Depasirea valorii setate poate duce la pornirea automata a aparatului iar indata ce umiditate dorita este atinsa, aparatul se deconecteaza automat.

Instalatia de filtrare este prevazuta cu un pre-filtru de scame si un filtru de praf, asigurand o calitate mai buna a aerului. Este ideal pentru persoanele cu probleme respiratorii.

Agentul frigorific folosit este R290 si face parte din grupa glimerilor lucrand la presiuni si temperaturi ridicate, fara sa fie nevoie de un compresor de capacitate mare. Indata ce ati achizitionat aparatul, porniti-l dupa maxim 24 de ore pentru a permite agentului frigorific sa se cumuleze de pe circuit in compresor. In cazul in care neglijati acest aspect, compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficient de agent frigorific, iar in acest caz, producatorii nu ofera garantie.

Modelul in discutie masoara 23.6 cm lungime, 33.6 cm latime si 57.1 cm inaltime, avand o greutate de 14.5 kg.

Descopera oferta actuala!

Asadar, Star-Light DHO-1625W este o varianta de dezumidificator casnic buna, ce reuseste sa elimine rapid umiditatea din locuinta, prevenind sau combatand eventualele neplaceri precum aparitia mucegaiului in locuinta. Este un aparat usor d esetat, poate monitoriza constant nivelul de umiditat din aer si este o solutie optima pentru un apartament, putand fi mutat cu usurinta dintr-un loc in altul. Raportul calitate/pret cu care vine la pachet este unul bun.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un comentariu