Dezumidificator Star-Light DHD-1218W | Review si Recomandari

Star-Light DHD-1218W este un dezumidificator casnic foarte eficient care are capacitatea de a elimina rapid umiditatea excesiva din aer oferind un mediu mai curat si mai placut tie si celor dragi. Dupa cum bine stiti nivelul ridicat de umiditate poate favoriza aparitia mucegiaului si a bacteriilor care pot afecta nu doar locuinta, ci si sanatatea voastra. De aceea, este bine sa aveti lucrurile sub control si sa optati pentru aparatul potrivit care va va asigura un mediu prielnic.

Dezumidificatorul Star-Light DHD-1218W este un model ce face parte din gama 2017 a producatorului Star-Light ce poate rivaliza cu succes cu brand-uri consacrate din domeniu. Este un aparat portabil, care poate fi mutat cu usurinta dintr-un loc in altul astfel incat sa il puteti folosi in mai multe incaperi.

In partea superioara, dispune de un panou digital cu ecran LED ce permite utilizatorului sa il porneasca sau sa il opreasca folosind butonul on/off. De asemenea, puteti activa si functiile speciale apasand un singur buton si anume functia de uscare a rufelor, timmer, funcita de ventilatie, iar pe de alta parte, putem seta si nivelul de umiditate pe care dorim sa il atingem. Totodata, afisajul LED indica informatii referitoare la umiditatea relativa din camera, umiditatea relativa dorita, regimul de functionare si durata temporizatorului in cazul in care este activata functia. Mai mult decat atat, tot aici regasim si o dioda luminescenta ce indica nivelul de condens din rezervor.

Star-Light DHD-1218W pareri

Functia timer perite setarea aparatului pentru a functiona un anumit interval de timp. Functia Auto-restart face posibila reluarea automata a activitatii aparatului dupa o eventuala pana de curent. In plus, in momentul in care rezervorul de condens se umple cu apa, aparatul se va opri automat.

Functia de uscare a rufelor s-a dovedit a fi de un real folos in sezonul rece fiindca datorita acesteia puteti usca mai rapid si mai eficient hainele.

Aparatul functioneaza dupa urmatorul principiu: aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in aparat si trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta, ce circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul sau raceste aerul producandu-se astfel fenomenul de condent, iar umiditatea rezultata este colectata intr-un rezervor. Ulteiror, aerul uscat eliberat va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare decat in momentul in care a fost captat.

Atunci cand folositi aparatul in spatii cu temperaturi mai mici, este bine de stiut ca dispune si de functia de dezghetare automata ce se activeaza in cazul inc are condensatorul este acoprit de un strat de gheata in timpul procesului de dezumidificare. Aparatul va incepe procesul de dezghetare automata, timp in care nu va trebui deconectat de la priza. Rezervorul cu capacitatea de 2.6 litri prezinta un plutitor cu semnalizare unde o dioda luminescenta indica atunci cand rezervorul s-a umplut si trebuie golit. Totodata, daca intentionati sa folositi aparatul intr-o pivnita sau in alt loc mai putin supravegheat, atunci trebuie sa stiti ca vine la pachet si cu un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului direct la canalizare. Astfel, nu va mai fi nevoie sa verificati daca recipientul s-a umplut cu apa, iar aparatul va putea functiona continuu si nesupravegheat. Totodata, cuva trebuie extrasa periodic si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc foarte usor in mediul umed.

 Star-Light DHD-1218W review

Star-Light DHD-1218W prezinta o capacitate maxima de dezumdificare la 30 de grade Celsius si 80%/24h de 12 litri pe zi fara higrostat, facand fata cu brio unei suprafete de pana la 100 de mp. Capacitatea de dezumidificare la 7 de grade Celsius si 80%/24h  cu higrostat este de 6.5 litri pe zi. Debitul de aer ventilat de aparat cu doua viteze este de maxim 140 mc/h, astfel incat aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 100 mp si inaltimea standard de 2.5 metri trece prin aparat pe parcursul zilei de 13 ori.

Este recomandata folosirea dezumidificatorului Star-Light in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius cu domeniu de functionare intr-un spatiu cu umiditatea de 30-80% u.r.  Prezinta avatanjul de a fi un aparat mobil, usor de trasportat dintr-o camera in alta. In acest sens a fost dotat cu manere ergonomice simplificand procedeul.

Acest produs este destinat apartamentelor, birourilor, beciurilor, piscinelor, cladirilor noi si asa mai departe, cu conditia de a respecta suprafata maxima admisa. Efiicenta energetica oferind de acest aparat este una buna fiind incadrat in clasa A, inregistrand pe ora un consum de  180 W. Aparatul este dotat cu senzor reglabil si permite controlarea permanenta a umiditatii din locuinta. Depasirea valorii setate conduce la pornirea automata a aparatului.

Indata ce ati achizitionat aparatul, este bine sa il porniti dupa cel mult 24 de ore pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In cazul in care neglijati acest aspect, compresorul s-ar putea deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agnet frigorific in compresor. Daca compresorul se deterioreaza din aceasta cauza, firma nu ofera garantie.

Dimensiunile aparatului sunt de 30 cm lungime, 25 cm latime si 46.3 cm inaltime, avand o gruetate de 11.2 kg.

Descopera oferta actuala!

Asadar, dezumidificatorul Star-Light DHD-1218W este un produs care va poate scapa definitiv de umezeala excesiva din aer si poate face fata cu succes unor suprafete mari. Este un aparat usor de setat, portabil, dotat cu senzori speciali pentru monitorizarea permanenta a umiditatii din aer. Din punctul meu de vedere, poate fi o alternativa buna de luat in considerare al carei raport calitate/pret este unul extrem de bun.

Lasă un comentariu